Fordelene ved å bruke et kredittkort i stedet for å alltid ha med seg er tydelige. Det er tryggere, visse ting (som f. eks. å leie bil i utlandet) kan bare gjøres på denne måten, og et nødlån kan redde deg fra ulike uventede problemer. Kredittkort kan også være et verdifullt budsjettplanleggings verktøy hvis det brukes på den rette måten. Det er flere fordeler og belønninger du bør vurdere når du skal velge en bestemt type kort. For å få mest mulig ut av ethvert kredittkort må du først velge ett (eller flere) som passer best til dine behov. Kredittkort er mer enn en praktisk måte å betale på, og hvis du klarer dine kredittkortkontoer godt, kan du være sikker på at du får mest mulig ut av kredittkortet ditt, mens du betaler så lite som mulig for disse fordelene. Det ekstra du får kommer an på hva slags konto du er kvalifisert til. Vurder nøye alle aspektene av det bestemte kortet før du søker, og bruk kortet ditt på den måten som vil gagne deg mest når du har fått det. Tilbudet er stort, men du har sikkert hørt om de fleste populære betalingskort i Norge som Re: member kredittkort, DNB og Landkreditt MasterCard, Santander Red Visa osv.

top

Kredittkort: typer

Kredittkort for folk med dårlig eller begrenset kredittverdighet tilbyr vanligvis ikke så mange, om noen, økonomiske fordeler. De belaster betydelig høyere rente enn andre kredittkort og vanligvis har en ganske høy årsavgift. Den eneste virkelige fordelen de tilbyr er at de kan hjelpe deg med å etablere eller forbedre din kreditt-fil slik at du kan kvalifisere for bedre vilkår senere. Du må faktisk bruke kortet til å forbedre din kredittverdighet; bare å ha kontoen åpen uten å bruke den kommer ikke til å forbedre din kredittvurdering. Den beste måten å forbedre din potensielle kredittverdighet er å bruke kortet ditt hver måned, å bruke ikke mer enn 35% av kredittgrensen, og å betale hele regningen hver måned for å unngå ekstra kostnader. Hvis du har hatt en av disse typene kredittkort i noen tid, hvis du har holdt deg innenfor kredittgrensen, og hvis du alltid har betalt regningen din i tide, kan du kontakte kredittkortutstederen for å se om eller når du får søke om noe bedre kort. De kan tilby om å betale depositummet tilbake, redusere renten, eller nedlegge den årlige avgiften. Du kan til og med få tilbud om et belønninger kort. Det som kan skade din kredittverdighet er f. eks. å avslutte gamle kontoer og oprette nye, så se om du kan oppgradere vilkårene for kredittkortet ditt mens du holder samme kontonummer.

Apple Pay er omtalt som et revolusjonerende nytt betalingssystem på grunn av sine to nye sikkerhetssystemer: tokenisering og fingeravtrykksidentifisering. Det sjokkerende antall datainnbrudd det siste året har gjort at kredittkorttyverier er det amerikanere frykter mest, i følge en fersk rapport. Disse to Apple Pay-funksjonene er forventet å roe ned forbrukerfrykten og sterkt redusere antallet datainnbrudd.

apple paySom en følge av dette kunne Apple Pay i stor grad redusere behovet for å ha med seg et fysisk kredittkort- Men ikke forvent at kortutstedere aksepterer dette uten kamp for at du fortsatt skal måtte bruke kortene deres.

Bare to uker etter introduksjonen av Apple Pay, kunngjorde American Express at de snart vil introdusere tokenisering i noen av sine kort.

American Express vil erstatte kredittkortnumre med unike symboler som kan brukes til å gjennomføre nettransaksjoner, fra en mobil app eller i butikker med mobile nærfelts kommunikasjonsaktiverte enheter. Kortet vil ha en innebygget EMV-chip som vil generere et unikt symbol for hver transaksjon. Deretter vil symbolet bli sendt til en betalingsterminal via nærfeltskommunikasjon, på samme måte som Apple Pay gjennomfører en transaksjon.

Manchester United har kunngjort en ny samarbeidsavtale med Santander Consumer Bank.

Fotballklubbens fem-årige samarbeidsavtale med Santander Consumer Bank begynte med lanseringen av det offisielle Manchester United kredittkortet i Norge 3. august. Santander Consumer Bank er den norske avdelingen av kundefinansdivisjonen til Santander, en av de største finansgruppene i verden.

Ettersom Norges offisielle Manchester United supporterklubb har flere medlemmer enn noen annen klubb på kloden, er landet et ideelt sted for å lansere det første to-sidige Manchester United kredittkortet i Skandinavia.

I tillegg til selve kredittkortfunksjonen, som ivaretas av Santander Consumer Bank, får fans som søker om kredittkortet også en rekke eksklusive fordeler kjent som ‘Red Rewards’. Ved å bruke Manchester United kredittkortet, får fans fordeler av en rekke klubbrabatter inkludert 10 prosent på kjøp i Megastore på Old Trafford og på nettet, 10 prosent på middag på ‘Red Cafe’, samt 20 prosent rabatt på museums- og stadionbesøk. I tillegg får fans tilgang til en billett-hotline hvor de kan sjekke tilgjengelige billetter og kjøpe billetter til hjemmekamper.

Som et tilleggsinsentiv for å søke om et kort, vil det også bli arrangert en rekke konkurranser og premietrekninger som vil tilby fans sjansen til å vinne en-gang-i-livet turer til Old Trafford og klubbens treningsfelt i Carrington, og også en rekke signerte skjorter og souvenirartikler. Richard Arnold, Manchester Uniteds kommersielle direktør, kommenterer: «Som Manchester United er Santander en verdensomspennende organisasjon med et verdensomspennende publikum – med nesten 102 millioner kunder og over 15.000 avdelinger i hele verden. Den er et varemerke som gjenkjennes umiddelbart, og våre fans kan stole på dens erfaring når det gjelder å kunne tilby konkurransedyktige banktjenester.